पोस्ट विवरण
ତରଭୁଜ ଚାଷ ପାଇଁ ଏହି ଉପାୟରେ କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fdehaat-kheti-prod.s3.amazonaws.com%2Fdjango-summernote%2F2021-01-09%2F34f5ff8f-6498-416d-9b2a-40003fb499d6.jpg&w=3840&q=75)
ତରଭୁଜ ଚାଷ ସମତଳ କିମ୍ବା ପାହାଡ ଅଞ୍ଚଳରେ, ଏପରିକି ନଦୀ କୂଳରେ ସଫଳତାର ସହ କରାଯାଇପାରିବ | ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଏହି season ତୁରେ ତରଭୁଜ ଚାଷ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି, ତେବେ ଭଲ ଅମଳ ପାଇବା ପାଇଁ ଏହି ଉପାୟରେ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ | ଏହା ସହିତ, ଆପଣ ଏହାର ଚାଷ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ମାଟି ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ସୂଚନା ପାଇପାରିବେ |
ଉପଯୁକ୍ତ ମାଟି |
-
ତରଭୁଜରୁ ଭଲ ଅମଳ ପାଇବା ପାଇଁ ବାଲୁକା କାଦୁଅ ମାଟି ସର୍ବୋତ୍ତମ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ |
-
କ୍ଷେତରେ ଭଲ ଡ୍ରେନେଜ ସିଷ୍ଟମ ତିଆରି କରନ୍ତୁ |
-
ମାଟିର pH ସ୍ତର 6 ରୁ 7 ହେବା ଉଚିତ୍ |
ଚାଷ ପ୍ରସ୍ତୁତି |
-
ପ୍ରଥମେ, ଏକ ମାଟି ଟର୍ନିଂ ହଳ ସହିତ ଗୋଟିଏ ଗଭୀର ହଳ କର |
-
ଏହା ପରେ, ଦେଶୀ ହଳ କିମ୍ବା କୃଷକ ସହିତ ହାଲୁକା ହଳ କରନ୍ତୁ |
-
କ୍ଷେତର ମାଟିକୁ ଫ୍ରାଏବଲ୍ ଏବଂ ଲେଭଲ୍ କରନ୍ତୁ |
-
ଏକର କ୍ଷେତରେ 26 କିଲୋଗ୍ରାମ ନାଇଟ୍ରୋଜେନ, 22 କିଲୋଗ୍ରାମ ଫସଫରସ୍ ଏବଂ 16 କିଲୋଗ୍ରାମ ପୋଟାଶ ଆବଶ୍ୟକ |
-
କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିମାଣର ପୋଟାଶ୍ ଏବଂ ଫସଫରସ୍ ଏବଂ ଅଧା ପରିମାଣର ନାଇଟ୍ରୋଜେନ୍ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ |
-
ଅବଶିଷ୍ଟ ନାଇଟ୍ରୋଜେନକୁ 2 ଭାଗରେ ବଣ୍ଟନ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ସ୍ଥାୟୀ ଫସଲରେ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |
-
ଏହା ପରେ କ୍ଷେତରେ ଶଯ୍ୟା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ | ଶଯ୍ୟା ମଧ୍ୟରେ 2.5। To ରୁ meters ମିଟର ଦୂରତା ରହିବା ଉଚିତ୍ |
-
ଯଦି ନଦୀ କୂଳରେ ଚାଷ କାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଏ, ତେବେ 60 ସେମି ଚଉଡା ଏବଂ 60 ସେମି ଗଭୀର ଗର୍ତ୍ତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ | ଏହି ଗର୍ତ୍ତଗୁଡ଼ିକୁ ସମାନ ପରିମାଣର ଗା d ଗୋବର, ମାଟି ଏବଂ ବାଲିରେ ଭରନ୍ତୁ |
ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:
-
ତରଭୁଜ ଚାଷ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ସମୟ ବିଷୟରେ ଏଠାରୁ ସୂଚନା ପାଆନ୍ତୁ |
ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନାକୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମନେ କରନ୍ତି, ତେବେ ଆମର ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକ ସାଙ୍ଗମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ଯାହାଦ୍ୱାରା ଅଧିକରୁ ଅଧିକ କୃଷକ ଏହାର ଲାଭ ଉଠାଇ ପାରିବେ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
![फसल चिकित्सक से मुफ़्त सलाह पाएँ](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fget-help.47979653.webp&w=384&q=75)
फसल चिकित्सक से मुफ़्त सलाह पाएँ
![download_app](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fdownload-app-bannerv2.c11782c9.webp&w=1920&q=75)