Post Details
ଆଳୁର ବଡ଼ ବିହନ କଦଳୀ କାଟିବା ପାଇଁ ପଦ୍ଧତି ଏବଂ ସତର୍କତା |
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fdehaat-kheti-prod.s3.amazonaws.com%2Fdjango-summernote%2F2020-10-07%2Fe6e5aebb-f343-4f81-b561-f3919e96d8ea.jpg&w=3840&q=75)
ଆଳୁର ବଡ଼ ବିହନ କଦଳୀ କାଟି ବୁଣିବା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରାୟ 3 ଗୁଣ ଅଧିକ ଅମଳ ମିଳିପାରିବ | ଆମେ big ଟି ବଡ ଟ୍ୟୁବରକୁ pieces ଖଣ୍ଡରେ କାଟି 3 ଟି ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ବୁଣି ପାରିବା ଏବଂ tub ଟି ଟ୍ୟୁବର୍ ରୁ ଅନେକ ଗଛ ପାଇବୁ | କିନ୍ତୁ ଏହା ଏକ ବିପଦପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟ | ଟ୍ୟୁବର୍ କାଟିବା ପରେ ସେମାନେ ଏହି ରୋଗରେ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇପାରନ୍ତି | ଯଦି ଆପଣ ବଡ଼ ବିହନ କଦଳୀ ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି, ଅମଳ ସମୟରେ ଏଠାରେ କିଛି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଜିନିଷ ମନେ ରଖିବାକୁ ହେବ |
ଆଳୁ କଦଳୀ ଅମଳ କାହିଁକି?
-
ସାଧାରଣତ s ବୁଣିବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ କଦଳୀଗୁଡ଼ିକ ଛୋଟ ଆକାରର |
-
କିନ୍ତୁ ଯଦି ମଞ୍ଜି କଦଳୀଗୁଡ଼ିକର ଆକାର ବଡ଼, ତେବେ ଏହା ବିହନ କଦଳୀ କାଟି ବୁଣାଯାଏ |
-
ମଞ୍ଜି କଦଳୀ କାଟି ବୁଣିବା ଦ୍ୱାରା ଅମଳ ମଧ୍ୟ ବ increases ିଥାଏ |
-
ବଡ଼ ଆଳୁ କଦଳୀକୁ ଅନେକ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡରେ କାଟି ଦିଆଯାଇପାରେ |
-
ଟ୍ୟୁବର୍ କାଟିବା ପାଇଁ ଏକ ତୀକ୍ଷ୍ଣ ଛୁରୀ କିମ୍ବା ବ୍ଲେଡ୍ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ |
କାଟିବା ସମୟରେ ସତର୍କତା:
-
କଦଳୀ କାଟିବା ସମୟରେ, କାଟିବା ସମୟରେ ଆଳୁ ଆଖିକୁ ନଷ୍ଟ ନକରିବାକୁ ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତୁ |
-
ବେଳେବେଳେ ଏହା ଘଟେ ଯେ କିଛି ଆଳୁ ରୋଗରେ ସଂକ୍ରମିତ ହୁଏ | ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଆଳୁ କାଟିବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ଛୁରୀ ସହିତ ଅନ୍ୟ କଦଳୀ ମଧ୍ୟ ଏହି ରୋଗ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଭାବିତ ହୋଇପାରେ |
-
ଆଳୁ ଅମଳ ସମୟରେ କୃଷକମାନେ ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ଏହା ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସମସ୍ୟା | ଏଥିରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବା ପାଇଁ ଆଳୁକୁ ଏହି ରୋଗରେ ସଂକ୍ରମିତ କରନ୍ତୁ।
-
ଏକ ସାର୍ଟିଫିକେଟ୍ ସ୍ଥାନରୁ ମଞ୍ଜି ନିଅ, ଯାହା ଦ୍ the ାରା ଏହି ରୋଗରେ ସଂକ୍ରମିତ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ନଥାଏ।
-
ସଂକ୍ରମିତ ଟ୍ୟୁବର୍ ଠାରୁ ଅନ୍ୟ ଟ୍ୟୁବର୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହି ରୋଗ ବିସ୍ତାର ନକରିବା ପାଇଁ, ଛୁରୀ ଏବଂ ବ୍ଲେଡ୍କୁ ଏକ ଡିଜେନ୍ଫେକ୍ଟାଣ୍ଟ ଦ୍ରବଣରେ ଭଲଭାବେ ବୁଡ଼ାଇବା ପରେ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଜରୁରୀ ଅଟେ |
-
ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟା ପାଇଁ ଆପଣ କୃଷି ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କଠାରୁ ପରାମର୍ଶ ମଧ୍ୟ ନେଇପାରିବେ |
Please login to continue
![Get free advice from a crop doctor](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fget-help.47979653.webp&w=384&q=75)
Get free advice from a crop doctor
![download_app](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fdownload-app-bannerv2.c11782c9.webp&w=1920&q=75)